3 letní a zdravé recepty z rakytníku, které vás zaručeně občerství

Léto už je tu a  zejména dámy si v tomto čase rády dávají pozor na svou štíhlou linii. Kouzlo rakytníku spočívá právě v jeho absolutně nekalorickém složení a když se vhodně chuťově zkombinuje, dokážete z něho vyčarovat zdravé a delikátní pochoutky. V tomto článku vám představíme tři osvěžující a jednoduché recepty.

Jablečný kokteil s rakytníkem
K přípravě této ledové delikatesy budete potřebovat: 8 dl jablečného moštu, 1 dl přírodní rakytníkové šťávy, 3 lžičky medu. Potom už jen stačí všechny přísady spolu důkladně promíchat, přidat kostky ledu a můžete podávat.

Studená polévka z rakytníku a jablek
Ingredience: 3 dl plodů rakytníku, 4 jablka, 3 dl cukru, 1 lžička bramborového škrobu
Postup: rakytníkové plody přebereme, umyjeme a povaříme 10 až 15 minut v 1 l vody. Potom uvařené plody prolisujeme. Ke vzniklé šťávě přidáme cukr a nadrobno nakrájená jablka, krátce povaříme. Do vroucí tekutiny přidáme škrob. Polévku podáváme studenou a na dochucení můžeme přidat zakysanou smetanu nebo šlehačku.

Ledový lipovo-rakytníkový čaj
Ingredience: 2 lžice lipového květu, 2 lžice rakytníkových listů, 1 litr vody, med podle chuti.
Postup: lipový květ s rakytníkovým listem zalijeme ve skleněné konvici vroucí vodou a zakryjeme. Necháme vylouhovat 20 minut, slijeme, podle chuti osladíme medem, vychladíme, přidáme kostky ledu a podáváme.

 

Informujte nás o zajímavém článku

Narazili jste v tisku, nebo na internetu na zajímavý článek? Informujte nás a pomozte při osvětě o příznivých učincích rakytníku a rakytníkového oleje.